Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Τον σκότωσαν για ένα ρολόι-μαϊμού!

Πρωτοφανής δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.


Το αστραφτερό ρολόι που φορούσε το πλήρωσε με τη ζωή του 19χρονος ομογενής από τη Γεωργία που δέχθηκε την επίθεση τριών αλλοδαπών δολοφόνων (δύο 19χρονων και ενός 17χρονου), στις 20 Μαΐου, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, στην περιοχή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.


Το αστραφτερό ρολόι που φορούσε το πλήρωσε με τη ζωή του ο 19χρονος ομογενής από τη Γεωργία που δέχθηκε την επίθεση των τριών αλλοδαπών δολοφόνων του στις 20 Μαΐου, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην περιοχή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.
Η δολοφονία του άτυχου νεαρού εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά την αξιοποίηση όλων των στοιχείων και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν

και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.
Πρόκειται για δύο 19χρονους Αλβανούς και έναν 17χρονο συμπατριώτη τους, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους. Σύμφωνα με τις ομολογίες τους, οι τρεις δράστες στοχοποίησαν τον 19χρονο, που έκανε βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όταν είδαν το φανταχτερό ρολόι που φορούσε και θέλησαν να το αποκτήσουν. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το ρολόι αυτό ήταν απομίμηση.
Οι τρεις Αλβανοί παρακολουθούσαν το θύμα τους μέχρι να βρουν την ευκαιρία να του επιτεθούν. Η κατάλληλη στιγμή τούς δόθηκε όταν το θύμα βρέθηκε στη συμβολή των οδών Ψαρρών και Αγίου Στυλιανού. Ο δρόμος ήταν έρημος και οι ληστές περικύκλωσαν τον θύμα τους. Ο ένας 19χρονος πήγε από μπροστά του, για να του κόψει τον δρόμο, και οι δύο συνεργοί του ακολουθούσαν τον άτυχο Γεωργιανό.
Μόλις ο 19χρονος έφθασε μπροστά στο θύμα του, χωρίς να πει κουβέντα, χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον ανυποψίαστο νεαρό. Εκείνος αιφνιδιάστηκε και έπεσε στο έδαφος, αλλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς άρχισαν να τον χτυπούν και οι τρεις δράστες, αφήνοντάς τον αναίσθητο. Στη συνέχεια άρπαξαν το ρολόι και τα δύο κινητά που είχε μαζί του. Πριν απομακρυνθούν ο ένας 19χρονος δράστης χτύπησε με κλωτσιά στο πρόσωπο τον σωριασμένο στο έδαφος Γεωργιανό και του αφαίρεσε και το πορτοφόλι με τα 15 ευρώ που υπήρχαν σε αυτό. Η τελευταία κλωτσιά που δέχτηκε στο πρόσωπο το θύμα εκτιμάται πως ήταν η θανατηφόρα.
Οι δράστες εξαφανίστηκαν τρέχοντας, ενώ διερχόμενοι που είδαν το θύμα αναίσθητο στον δρόμο ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που τον διακόμισε στο ΑΧΕΠΑ, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στα σπίτια των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, η προέλευση των οποίων ερευνάται, καθώς και το πορτοφόλι του θύματος.






[ΠΗΓΗ: εφημ. "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου