Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Η τρυφερή σου Μολότωφ" (θεατρική παράσταση) !!!

Η Τρυφερή σου Μολότωφ
 Του Gustavo Ott





Από την Τετάρτη 16 Ιουνίου - Κυριακή 27 Ιουνίου






Για 10 μόνο παραστάσεις
Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος λόγος» και το Studio Μαυρομιχάλη, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο «Η τρυφερή σου Μολότωφ» του Βενεζουαλέζου θεατρικού συγγραφέα Gustavo Ott, από την Τετάρτη 16 μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου, για 10 μόνο παραστάσεις.
Ο 21ος αιώνας άρχισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τελείωσε ο 20ος : βουτηγμένος στην αγωνία, στην αβεβαιότητα, στη βία. Η απόλυτη κυριαρχία των Μ,Μ.Ε., το δίχως τέλος δράμα στη Μέση Ανατολή, οι θρησκευτικοί φανατισμοί, ο ρατσισμός και ο φόβος απέναντι στον άλλο, τον ξένο, αυτόν που δε γνωρίζουμε, είναι από τα κυριότερα θέματα που εμφανίζονται στο έργο του Γκουστάβο Οτ. Αυτό, όμως, που απασχολεί πάνω από

όλα τον συγγραφέα, είναι το τέλμα, στο οποίο είναι βυθισμένος ο σύγχρονος άνθρωπος και η αδυναμία του να διαχειριστεί υπεύθυνα τη ζωή του.
Χρησιμοποιώντας με αριστοτεχνικό τρόπο την ανατροπή φέρνει στην επιφάνεια τις κρυφές πλευρές των δυο ηρώων, πλευρές για τις οποίες και οι ίδιοι δεν έχουν συνείδηση και τις οποίες ίσως και να μην μπορούσαν να φανταστούν.








Εκείνος: Ο Ντανιέλ. Εκείνη: Η Βικτώρια
Εκείνος: 40 ετών. Εκείνη: 30 ετών (σε δύο μήνες)
Εκείνος: Δικηγόρος. Εκείνη: Παρουσιάστρια ειδήσεων
Πετυχημένοι και οι δυο!
Ξαφνικά..... όλα ανατρέπονται, όταν το παρελθόν τους χτυπάει την πόρτα. Τίποτα από δω και μπρος δεν θα είναι το ίδιο.
Ποιά τελικά είναι η Βικτώρια; Και ποιός ο Ντανιέλ;






Ο Ντανιέλ και η Βικτώρια είναι όπως όλοι μας. Ζουν με τα ψέματα τους, τον φόβο του παρελθόντος, τον φόβο της πραγματικής ζωής. Μέσα σε ένα τοπίο όπου όλα καταρρέουν, εκείνοι, επίμονα προσπαθούν να αποφύγουν τον εαυτό τους. Μπορούν όμως;
Ο Γκουστάβο Οτ παρουσιάζει με εξαιρετικά αριστοτεχνικό τρόπο το χάος που κυριαρχεί στη σύγχρονη ζωή, την απέλπιδα προσπάθεια του ανθρώπου να βρει νόημα στην καθημερινότητά του, να φωτίσει με έναν άλλο τρόπο τις σχέσεις του με τους άλλους αλλά και τα μύχια της δικής του ψυχής. Επιδέξιος μάστορας της θεατρικής τέχνης, συνδυάζει με αξιοθαύμαστη ισορροπία τους σύγχρονους θεατρικούς δρόμους φέρνοντας στο νου κάτι από τους ήρωες του Μπέκετ, την ατμόσφαιρα του παραλόγου, την εσωτερικότητα των μεγάλων τραγικών μας. Το θέατρο του Οτ είναι παράξενα οικείο, παράδοξα ελκυστικό και αναπάντεχα ανατρεπτικό.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :





Μετάφραση : Σταμάτης Πολενάκης
Σκηνοθεσία : Γιάννα Καφέ
Σκηνικά - Κοστούμια : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική επιμέλεια - Βίντεο : Μάκης Φάρος
Επιμέλεια κίνησης : Άννα Καραμήτσου
Φωτισμοί : Κωστής Καπελώνης
Βοηθός σκηνοθέτη : Νίκος Ιορδανίδης
ΠΑΙΖΟΥΝ : Ολυμπία Βαγγελάτου, Νίκος Ιορδανίδης







ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη έως Κυριακή στις 9.15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική Είσοδος : 12 ευρώ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 75 λεπτά
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ, Π.Π.Γερμανού 1, Χαλάνδρι - 15233
Τηλ. 2106848119, Fax. 2106816699, Email : neoslogos@gmail.com
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Τηλ. 2106453330
Web. www.neoslogos.gr Υπεύθυνος : Φώτης Μακρής, τηλ. 6972556344







ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΟΤ
Ο Γκουστάβο Οτ γεννήθηκε στη Βενεζουέλα (Καράκας, 1963) και σπούδασε Επικοινωνία στο Καθολικό Πανεπιστή¬μιο Andrs Bello. Είναι παντρεμένος με τη Χήδερ Μακ Κέυ (τη μεταφράστρια των περισσοτέρων έργων του στα αγγλικά).
Έχει γράψει 24 έργα, που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, στην προσωπική του ιστοσελίδα www.gustavoott.com.ar τόσο στο πρωτότυπο, όσο και στις μεταφράσεις τους σε 14 γλώσσες (Αγγλική, Ιταλική, Γερμανική, Γαλλική, Δανική, Ρωσική, Τσεχική, Πορτογαλική, Πολωνική, Ουγγρική, Ιαπωνική, Καταλανική, Κρεολική και Ελληνική). Παραστά¬σεις των έργων του δίνονται με επιτυχία σε πολλές χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.
Στα έργα του ασχολείται με θέματα σύγχρονα, κοινωνικά και πολιτικά. Διακρίνεται για την ποικιλία στη δραματουργι¬κή του γραφή, τις σύνθετες φόρμες και τα ανατρεπτικά φινά¬λε. Τον απασχολεί ιδιαίτερα η σύγχρονη κοινωνία, οι κίνδυ¬νοι από το ίντερνετ, η τρομολαγνεία, η αποξένωση, η αγωνία για επιτυχία και καταξίωση, ο έρπων φασισμός της καθημε¬ρινότητας, η υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις, η έλλειψη ταυτότητας, ο ρόλος της τέχνης στον σύγχρονο κόσμο.
Το 1992 ιδρύει στο Καράκας το Θέατρο San Martin του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης μέχρι σήμερα.
Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα εξής βραβεία: Διεθνές Βραβείο Δραματουργίας Τίρσο δε Μολίνα (Ισπανία, 1998) για το έργο του 80 Dientes, 4 Metros y 200 Kilos (80 δόντια, 4 μέτρα και 200 κιλά) Διεθνές Βραβείο Ricardo L?pez Aranda (Ισπανία, 2003) για το έργο Η τρυφερή σου μολότοφ Β' Βρα¬βείο στον Διεθνή διαγωνισμό Σύγχρονης Δημιουργίας και Ανανεωτικής Δραματουργίας του ΙΑΕΜ στο Καράκας το 2006 για το έργο του 120 vidas x minuto (120 ζωές το λεπτό) Β' Βραβείο Δραματουργίας του Τorreperogil (Ισπανία, 2007) για το έργο Monstruos en el closet, ogros bajo la cama (Τέρατα μεσ' στη ντουλάπα, δράκοι κάτω απ' το κρεβάτι) και με πολλά άλλα βραβεία, εθνικά και διεθνή.
Η τρυφερή σου Μολότοφ αποτελεί το σημαντι¬κότερο έργο-πρεσβευτής του θεάτρου της Βενεζουέλας στον διεθνή χώρο τα τελευταία χρόνια, αφού παραστάσεις του ανέβηκαν ταυτόχρονα σχεδόν στην Αργεντινή, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, το Μεξικό, την Ουάσιγκτον, το Πουέρτο Ρίκο και την Κολομβία.







Studio Μαυρομιχάλη 
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια - Τηλ. 210 - 6453330

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου