Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Καλουτά



Η ηθοποιός Άννα Καλουτά άφησε την τελευταία της πνοή χθες 17 Απριλίου, σε ηλικία 92 έτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918, αποφοίτησε από την Ιόνιο Σχολή Θηλέων και έκανε σπουδές πιάνου.
Αφοσιώθηκε στο θέατρο, ενώ ασχολήθηκε με τη χορογραφία, τη σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική διεύθυνση.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο σε ηλικία 4 ετών, ένα έργο πρόζας, που ανέβηκε από το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη.
Η Άννα Καλουτά μαζί με την αδερφή της Μαρία τα γνωστά «Καλουτάκια».
Είχε συμμετάσχει σε αρκετές επιθεωρήσεις και οπερέτες, όπως «Γλυκειά Νανά», «Διαβολόπαιδο», «Βαφτιστικός» , «Μοντέρνα κορίτσια» κ.ά. του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Απάχηδες των Αθηνών», «Οι περιατές» του Ν. Χατζηαποστόλου, αλλά και σε μουσικές κωμωδίες «Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά» των Γιανουκάκη – Ριτσιάρδη, σε ηθογραφίες όπως «Το Φυντανάκι» του Χόρν, σε πρόζα  «Το πανηγύρι» του Χόρν, σε κωμειδύλλια «Αγαπητικός της βοσκοπούλας», «Γκόλφω» και πολλά άλλα.
Εμφανίστηκε σε 14 ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, ενώ με την αδερφή της ηχογράφησαν πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για 15 χρόνια έκανε περιοδείες στην Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Αφρική και Ν. Ζηλανδία, ενώ εμφανίστηκε στο «Salle de Gaveau» στο Παρίσι 1950, στο «Κάρνεγκυ Χωλ» στη Νέα Υόρκη το 1954 κ.α.
Επίσης, η Άννα Καλουτά εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.
Υπήρξε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και είχε τιμηθεί με πολλά διπλώματα ελληνικών πρεσβειών για τις περιοδείες τις.

[ΠΗΓΗ: i-live.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου