Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ..."στα όρθια"!!!!

Σάββατο 1/5 & Παρασκευή 7/5


ένα Σάββατο και μία Παρασκευή ακόμα…στα όρθια!
Ο Πάνος Μουζουράκης συνεχίζει για δύο τελευταίες παραστάσεις στο oξυγόνο live!


Μαζί του ο νέος -καταζητούμενος- καλλιτέχνης απ΄τα "άγραφα" Σπύρος Γραμμένος και η, επίσης, καταζητούμενη Ηλιάνα Τσαπατσάρη!




ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΑ!!!




Πρωταγωνιστούν οι φίλοι μουσικοί:

Κώστας Μαδεμλής: Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιάννης Οικονομίδης: Φλικόρνο, Τρομπέτα
Κωστής Βήχος: Ηλεκτρικό Μπάσσο
Μιχάλης Κατσαρός: Πλήκτρα
Γιώργος Λειβαδάς: Τύμπανα
Τζιμ Σταρίδας: Τρομπόνι

Επιμέλεια Προγράμματος: Πάνος Σουρούνης

Ρύθμιση Ήχου : Μάνος Στάγιας / Φώτα: Νίκος Συρίγος

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος / Σκηνική επιμέλεια: Νίκος Κόνιαρης


Ώρα εισόδου: 23:00 

Είσοδος με ποτό: 15€

ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ & ΜΠΑΝΤΑ ΚΟΑΛΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ!!!!

O Ζακ Στεφάνου και η μΠαντα-Κοάλα μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους, παρουσιάζουν live το νέο τους album με τίτλο Koalaboration,που κυκλοφορεί στις 10 Μαΐου από την inRealTime Records.

Τα δέκα τραγούδια του νέου δίσκου θα παρουσιαστούν ζωντανά το Σάββατο 8 Μαΐου, στο Κοοκοο live music bar. Ο Ζακ Στεφάνου επανέρχεται με πιο ώριμο ήχο, δυναμικούς ρυθμούς και μελωδίες και με την καταλυτική συμβολή της μΠάντα- Κοάλα, πειραματίζεται σε ποπ δομές και ροκ ανατροπές.

Μαζί τους γιορτάζουν με μια guest εμφάνιση, ο Vassilikos (Raining Pleasure), ο Πάνος Μουζουράκης, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης (Ανοιχτή Θάλασσα), ο Σπύρος Γραμμένος και ο o Kύριος Κ.
Μετά την παρουσίαση του δίσκου ακολουθεί πάρτυ! με ένα αφιέρωμα στην τελευταία πενηνταετία όπου ο Ζακ Στεφάνου και η μΠάντα –Κοάλα θα παίξουν-τραγουδήσουν-χορέψουν όλα τα είδη της χορευτικής μουσικής σε ένα συμπυκνωμένο ασταμάτητο medley! Επίσης θα ακουστούν τραγούδια από τους δυο προηγούμενους δίσκους του Ζακ Στεφάνου καθώς και επιλεγμένες διασκευές που αντιπροσωπεύουν το συναυλιακό ύφος της μΠάντα-Κοάλα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΙΟΥ, ΚΟΟΚΟΟ LIVE MUSIC BAR

Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ: 210-3450930
www.kookoo.gr
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.30

Είσοδος 12 ευρώ με ποτό

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

BILLY IDOL & STRANGLERS !!!!!!!!!!



Oι πρωτοπόροι του punk rock κινήματος, έρχονται στην Ελλάδα για μια συναυλία τον Ιούνιο, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!


Μια cult συναυλία σε ένα cult γήπεδο προβλέπεται να είναι η συναυλία που θα γίνει στις 18 Ιουνίου στο Γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Μια βραδιά με τη μουσική που ξεκινάει από το punk που σάρωσε τα πάντα στα μέσα της δεκαετίας του '70 και συνέχισε με τη δημιουργία του punk-rock στυλ τη δεκαετία του '80.
Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε όχι με απλές λέξεις αλλά με καλλιτέχνες αυτό το είδος, τότε σίγουρα θα αναφέραμε μεταξύ άλλων τον 
Billy Idol (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) ο βραβευμένος με τρία Grammy και εννέα MTV music video awards στο ενεργητικό του αλλά και τους Stranglers.

Μια βραδιά για όσους αγαπούν τα ‘80s κι έχουν τραγουδήσει το “Sweet sixteen” ή το “Mony – Mony” ή και τα “White Weeding”, “Rebel Yell” του Billy Idol που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και τα “Golden Brown”, “No More Heroes” “Always the Sun” των Stranglers που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στη χώρα μας.
Στις 18 Ιουνίου, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας υποδέχεται αγαπημένο ροκ, ατίθασο πάνκ και όλα αυτά με ένα ιδιαίτερα προσιτό εισιτήριο.
Γενική είσοδος 38 Ευρώ!
Η προπώληση θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου από το Ticket House, τα Metropolis και τα Village cinemas!

Η βραδιά θα ξεκινήσει με τους Stranglers, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει ο Billy Idol, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Πληροφορίες: 210 9472050
Γενική είσοδος: 38 ευρώ
Η προπώληση έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 14 Απριλίου στα:
Ticket House, Metropolis, Village Cinemas 

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ "δίπλα στο ποτάμι" !

Παρασκευή-Σάββατο
30 Απριλίου & 1-7-8 Μαϊου




Την Παρασκευή 30 Απριλίου και για τρεις ακόμη παραστάσεις, στις 178 Μαϊου θα εμφανιστεί μαζί με την Ευτυχία Μητρίτσα στο «Δίπλα στο Ποτάμι», καθηλώνοντας το κοινό με την ερμηνεία του.

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός 
Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια δισκογραφικής πορείας ενώ παράλληλα με το νέο του άλμπουμ “Ξένιος – Η Κρήτη εντός μου” δίνει για ακόμη μια φορά το στίγμα του γνήσιου καλλιτέχνη. Έχοντας συνεχή και αναλλοίωτη παρουσία στα μουσικά δρώμενα στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στο Δίπλα Στο Ποτάμι, μια πολύ αγαπημένη του μουσική σκηνή.

Ήδη, πολλά από τα καινούρια του τραγούδια παίζονται στο ραδιόφωνο, ο «
Ξένιος», το «Δεν πίνω μονάχος» στην πρώτη του εκδοχή- παρέα με τονΧρήστο Θηβαίο αλλά και τα «Παλιά καλοκαίρια» του Χάρη και Πάνου ενορχηστρωμένα απ’ τον Θάνο Μικρούτσικο. Ο δίσκος του Μιλτιάδη περιλαμβάνει επίσης δύο ορχηστρικά και τρία παραδοσιακά, το τραγούδι «Ακροβάτης» από την εποχή των Χαϊνηδων, ενώ συμμετέχουν ο Βασίλης Σκουλάς σε ένα εμβόλιμο στιγμιότυπο και ο Ψαραντώνης στον Ερωτόκριτο.
Την Ευτυχία Μητρίτσα γνωρίσαμε στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006, με το τραγούδι «Λίγο πριν ξημερώσει», ενώ εμφανίστηκε και στα Mad Awards 2008 με τους Α/Ε(Αρτέμης-Ευθύμης), τραγουδώντας τον Εφιάλτη της Περσεφόνης (Μ. Χατζιδάκι – Ν. Γκάτσος). Ο «Μυστικός Προορισμός» είναι το πρώτο της cd που περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις (εκτός από το «Σκλαβάκι της Αγάπης» που τους στίχους έχει γράψει ο Ορέστης Ντάντος). Τραγούδια που φανερώνουν μια ιδιαίτερη δημιουργό, που αφηγείται με αποκαλυπτικό τρόπο προσωπικές της ιστορίες, με έντονο ρομαντικό και θηλυκό τρόπο, τόσο στη μουσική όσο και στους στίχους.
info
Ο Μίλτος Πασχαλίδης στη μουσική σκηνή "Δίπλα στο ποτάμι"
Μαζί του η Ευτυχία Μητρίτσα
Ώρα έναρξης: 22 :30
Διεύθυνση: Λ.Κατσώνη 189, Άγ.Ανάργυροι - Αθήνα
Επικοινωνία: Τηλ. 210 2610444 & 210 2610438, www.diplastopotami.gr
Πρόσβαση με ΜΜΜ: Λεωφορείο 024 (Στ. Αγ. Ιωάννης - Σύνταγμα - Άγ. Ανάργυροι) ή Σταθμός Μετρό/ΗΣΑΠ "Αττική" και από εκεί 024www.miltospashalidis.gr


[ΠΗΓΗ: mixgrill.gr]

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πρεμιέρα για το νέο θέατρο στο Terra Vibe...

...με ELVIS COSTELLO, DIANNA KRALL & JETHRO TULL!!!!!!!


Νέο θέατρο στο "terravibe park". Η πρεμιέρα του είναι κοντά..το καλοκαίρι! Σύγχρονο, πρωτότυπο και σίγουρα όλοι περιμένουμε μεγάλες βραδιές σε έναν τέτοιο χώρο..!



Η αρχή θα γίνει στις 3 Ιουλίου με τον Elvis Costello. Ο συμπαθέστατος αυτός καλλιτέχνης και τρομερός πειραματιστής, με σπουδαίο μουσικό έργο στο χώρο της new wave, θα έρθει με καινούριο υλικό στις αποσκευές του απ' την τελευταία του κυκλοφορία!! 
Την επομένη, η πολυαγαπημένη Dianna Krall. 4 Ιουλίου λοιπόν η πιο ώριμη από ποτέ jazz superstar θα μας ταξιδέψει σε μονοπάτια άλλα..διαφορετικά απ' τα συνηθισμένα!!

Λίγες μέρες αργότερα, όταν το ημερολόγιο θα δείχνει 19 Ιουλίου θα αρχίσει η παράσταση ενός απ' τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα! Αυτοί είναι οι Jethro Tull, οι οποίοι θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των χιλιάδων θαυμαστών τους σημαντικό μέρος της μουσικής τους ιστορίας!!





*Τα εισιτήρια:


Συναυλία Elvis Costello & Sugarcanes
Θέση Ορθίων: 30 €
Ζώνη 3η, θέση καθήμενων: 45 €
Ζώνη 2η, θέση καθήμενων: 50 €
Ζώνη 1η, θέση καθήμενων: 55 €
Θέση VIP: 95 €
Συναυλία Diana Krall
Θέση Ορθίων: 45 €
Ζώνη 3η, θέση καθήμενων: 59 €
Ζώνη 2η, θέση καθήμενων: 68 €
Ζώνη 1η, θέση καθήμενων: 89 €
Θέση VIP: 120 €
Η τιμή του εισιτηρίου γενικής εισόδου για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Γης διαμορφώνεται στα 49 €. Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 55 €.
Συναυλία Jethro Tull
Θέση Ορθίων: 28 €
Ζώνη 3η, θέση καθήμενων: 35 €
Ζώνη 2η, θέση καθήμενων: 40 €
Ζώνη 1η, θέση καθήμενων: 48 €
Θέση VIP: 95 €





*Να συμπληρώσουμε πως οι DIANNA KRALL και JETHRO TULL θα εμφανιστούν στις 3 (ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ) και 20 (ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ) Ιουλίου, αντίστοιχα, στην Θεσσαλονίκη!!!! 


Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες της Θεσ/νίκης:
Στο Θέατρο Γης διαμορφώνεται στα 49 €. Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 55 €. 
Στη Μονή Λαζαριστών διαμορφώνονται ως εξής: Τα πρώτα 1000 εισιτήρια θα κοστίζουν 28 €. Για τα επόμενα η τιμή διαμορφώνεται στα 35 €.


ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
TICKET HOUSE
Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264880
ΙΑΝΟΣ
Αθήνα
Σταδίου 24
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3217917
Θεσσαλονίκη
Πλατεία Αριστοτέλους 7
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 277004
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr.



terra_vibe

Νέο album για την K. Minogue!

Η Kylie Minogue κυκλοφορεί ολοκαίνουργιο album




Το όνομα του;
 "Aphrodite"
και θα κυκλοφορήσει στις 5 Ιουλίου και θα αποτελεί επίσημα τον ενδέκατο της δίσκο!!


Το μόνο που προτείνουμε είναι λίγη υπομονή. Σε κάτι παραπάνω από 2 μήνες το νέο album θα βρίσκεται στα χέρια των θαυμαστών της! ;)

Στην τελική ευθεία για το ROCKWAVE FESTIVAL!!



Το Rockwave festival δίνει ραντεβού για φέτος την Τετάρτη 7 το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Terravibe της Μαλακάσας. Η προπώληση έχει αρχίσει!

Το επίσημο lineup για τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ έχει ως εξής:




Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010 
The Black Eyed Peas
Faithless
K.BHTA
Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
Fatboy Slim
The Ting Tings
DJ Shadow
White Lies
Garcia Plays Kyuss
Κυριακή 11 Ιουλίου 2010
Massive Attack
SKA – P
Gogol Bordello
Yannis Agelakas
Martina Topley Bird

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010
Για την πρώτη μέρα τα πρώτα 2000 εισιτήρια θα κοστίζουν 49 Ευρώ, και μετά την εξάντληση των πρώτων 2000 εισιτηρίων θα κοστίζουν 60 Ευρώ (είτε προπώληση είτε στην είσοδο). Το εισιτήριο της διακεκριμένης θέσης θα κοστίζει 95 Ευρώ.
Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
Για τη δεύτερη μέρα τα πρώτα 2000 εισιτήρια θα κοστίζουν 39 Ευρώ, και μετά την εξάντληση των πρώτων 2000 εισιτηρίων θα κοστίζουν 45 Ευρώ (στην προπώληση). Η τιμή στο Box Office την ημέρα τις συναυλίας θα είναι 60 Ευρώ. Το εισιτήριο της διακεκριμένης θέσης θα κοστίζει 75 Ευρώ.
Κυριακή 11 Ιουλίου 2010
Για την τρίτη μέρα τα πρώτα 2000 εισιτήρια θα κοστίζουν 39 Ευρώ, και μετά την εξάντληση των πρώτων 2000 εισιτηρίων θα κοστίζουν 45 Ευρώ (στην προπώληση). Η τιμή στο Box Office την ημέρα τις συναυλίας θα είναι 60 Ευρώ. Το εισιτήριο της διακεκριμένης θέσης θα κοστίζει 75 Ευρώ.
Υπάρχει, επίσης, και το τριήμερο εισιτήριο του Rockwave Festival που κοστίζει 120 Ευρώ.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο Ticket House Αθήνας, Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς (τηλ: 210.3608366), στο Ticket House Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως 102 (τηλ: 2310.264880) και online στα www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ο μοναδικός JEAN MICHEL JARRE (ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΖΑΡ) στην Ελλάδα!!!!!!!!

30 ΜΑΙΟΥ Θεσσαλονίκη - "Θέατρο Γης"
1 ΙΟΥΝΙΟΥ Αθήνα - "Ταε κβο ντο"

Ο διασημότερος της ηλεκτρονικής ποπ. Στην Ελλαδίτσα!!!! Μια μοναδική εμπειρία που θα ζήσουν οι θαυμαστές του μοναδικού Jean Michel Jarre.


Θα παρουσιάσει έργα από όλη την δισκογραφία του, σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα!
Μην το χάσετε!



Τα εισητήρια:
Θεσ/νίκη: 55&120 ευρώ

Αθήνα: 55, 80&120 ευρώ




info&tickets
http://www.jeanmicheljarre.com/tour-2010


Sunny Μπαλτζή & SECOND SKIN

 Sunny Μπαλτζή & SECOND SKIN Παρασκευή 23 Απριλίου, στα Γιάννενα
Κυριακή 25 Απριλίου στην Κέρκυρα
Τετάρτη 28 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη


Η Sunny Μπαλτζή, μια από τις πλέον ροκ γυναικείες φιγούρες στην Ελλάδα, ξεκινάει με το νέο της σχήμα, τους Second Skin, μια μίνι περιοδεία στην Ελλάδα. Την Παρασκευή 23 Απριλίου στον «Πολυχώρο Αγορά» στα Γιάννενα. Την Κυριακή 25 Απριλίου στο «Alter Ego» της Αχαράβης στην Κέρκυρα. Και την Τετάρτη 28 Απριλίου στο «Τresor» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Η Sunny με ροκ διάθεση και κάποιες goth πινελιές, μας έχει δώσει τα τελευταία χρόνια τρία δικά της άλμπουμ και πολλά τραγούδια που αγαπήθηκαν και γεφύρωσαν διαφορετικά είδη μουσικής. Με εμφανείς επιρροές από το χώρο της electro, rock και industrial μουσικής σκηνής, παντρεμένες τέλεια με το ιδιαίτερο μουσικό και στιχουργικό ύφος της Sunny, η μπάντα των Second Skin δεν διστάζει να κινηθεί από το avant garde, ως τις διασκευές τραγουδιών που χάρισε η ίδια σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, όπως το "Τσίχλα δίχως ζάχαρη", "Παλιό μου παλτό", "Έλα".
Η Sunny Μπαλτζή με την Ιωάννα Μεταξά και τους υπόλοιπους Second Skin, θα βρεθούν στο δρόμο μέσα στον Απρίλη. See you there...
Τους Second Skin αποτελούν: Sunny Μπαλτζή - Φωνή, Κιθάρα/Ιωάννα Μεταξά –Φωνή/Δημήτρης Μπενέκος – Μπάσο/U-RI - Programming, Loops/ Κώστας Πλακούτσης –Drums/Ηρακλής Δημητρόγλου – Πλήκτρα.

info:
www.myspace.com/sunnybaltzi
www.musicom.gr

Πολυχώρος Αγορά : Κάτσαρη 11& Ανεξαρτησίας, Ιωάννινα
Alter ego bar : Αχαράβη, θέση Τρόμπα, 1ος όροφος, Κέρκυρα
Tresor : Εθν αντιστασεως 79 Πεζοδρομος Κορδελιου

!!ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο αγαπημένο μας online radio!!




"MADHATTER'S CORNER" με τον echokid κάθε Κυριακή 20.00-22.00!
Νέα εκπομπή με reggae, dub, triphop...
"LOW BAP ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ" με τον enoxo κάθε Πέμπτη 21.00-23.00!! Νέα lowbap εκπομπή...
Συντονιστείτε!!!

Οι Jam Fiction στα Ιωάννινα!!

 Οι Jam Fiction Επιστρέφουν στην σκηνή του Θυμωμένου Πορτραίτου με πολύ Rock - Blues - Funk διάθεση...και σας περιμένουν να ζήστε όλοι μαζί το ταξίδι αυτό σε παλιούς και νέους ήχους...

Jam Fiction:
Toni Hido - Vocals, Keyboards
Vasilis Skarlatopoulos - El.Guitar
Thanos Papathanasiou - Drums
Soteris Christodoulou - El.Bass
& James Basdanis - El.Guitar

Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20, Ιωάννινα)
Ώρα Έναρξης: 22:30
Είσοδος: 3 ευρώ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ, "Γιά φωνή και κιθάρα"

Η ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης σε ένα μουσικό κονσέρτο όπου αναδεικνύεται η ερμηνευτική δεινότητα της μιας και η δεξιοτεχνία του άλλου, με την σύμπραξη στο μπάσο, του εξαιρετικού μουσικού Δημήτρη Οικονομάκη.
Μία μουσική παράσταση που περιλαμβάνει τραγούδια, από την εικοσάχρονη διαδρομή στην δισκογραφία, της Αναστασίας Μουτσάτσου και των συνεργασιών της με σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Γιώργος Ανδρέου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μιχάλης Νικολούδης, ο Νότης Μαυρουδής, ο Νίκος Ζιώγαλας και αρκετών ακόμα, καθώς και τραγούδια από την σύγχρονη έντεχνη μουσική σκηνή όπως και αγαπημένα κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι του Μίκη Θεοδωράκη και παραδοσιακά. Περιλαμβάνει επίσης διασκευές κιθαριστικών κομματιών από την σειρά δίσκων café de l' arte της οποίας εμπνευστές και δημιουργοί, υπήρξαν ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης.
Μία παράσταση όπου κυριαρχεί η υψηλή αισθητική, το πάθος και ο σεβασμός στον ακροατή.

Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

8:30 μ.μ.


Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων:
Τιμοκρέοντος 6Α - Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 93 44 131 & 818

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται αυθημερόν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601) Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 17.00 και από τον Πολυχώρο (Τιμοκρέοντος 6α - Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 93 44 131 & 818) Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 14.00 & 16.30 - 20.00. Για τις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου οι προσκλήσεις θα διατίθενται από το Πνευματικό Κέντρο και τον Πολυχώρο την Παρασκευή. 

"VELVET BUS" ~ 3rd arts on the road festival!

Ένα κινούμενο πολιτιστικό, πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα!

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας, το VELVET Bus από μουσική περιοδεία μεταμορφώνεται φέτος σε ένα κινούμενο πολιτιστικό, πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ. Έτσι, παράλληλα με τα 3 συγκροτήματα που θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, μαζί τους φέτος θα ταξιδέψει μια εικαστική έκθεση, μια παράσταση χορού και κινηματογραφικές προβολές. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχτούν σε όλη την Ελλάδα τα πιο φρέσκα, ενδιαφέροντα και πρωτότυπα projects από όλους σχεδόν τους χώρους της τέχνης.

Το VELVET bus είναι μια πρωτοβουλία του VELVET magazine, το οποίο στα 5 χρόνια παρουσίας του, έχει βασικό μέλημά του την υποστήριξη των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών και του έργου τους, παρέχοντάς τους πλατφόρμες έκφρασης, παρουσίασης και επικοινωνίας. Υπεύθυνοι του VELVET bus είναι ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος και οι εκδότες του περιοδικού VELVET Λάκης και Άρης Ιωνάς. Την ηχητική επιμέλεια των συναυλιών θα έχουν τα Fab Liquid Studios και Sonic Playground.


Συμμετέχοντες:

LIVE:
MATHEW SAWYER & THE GHOSTS-από το Λονδίνο
FELIZOL & THE BOY
THE CALLAS

DANCE PERFORMANCE:
DAYS OF LEISURE
DAZE & PLEASURE

CINEMA:
20.000 MILES AHEAD - A LAST DRIVE STORY

ART:
THE SMALLEST GALLERY IN THE WORLD


Πρόγραμμα

Τρίτη 20 Απριλίου > Καβάλα - Η ΑΛΙΚΗ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΙ
Τετάρτη 21 Απριλίου> Ιωάννινα - ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ
Πέμπτη 22 Απριλίου > Πάτρα - MORE STEPS
Παρασκευή 23 Απριλίου > Λαγκάδια Αρκαδίας - ΠΛΑΤΑΝΟΣ
Κυριακή 25 Απριλίου > Χανιά Κρήτης - ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ
Δευτέρα 26 Απριλίου > Ηράκλειο Κρήτης - LA BRASSERIE
Τρίτη 27 Απριλίου > Ηράκλειο Κρήτης - LA BRASSERIE
Παρασκευή 30 Απριλίου > Αθήνα - SIX D.O.G.S

Οι DOMENICA στα Γιάννενα..!

DOMENICA , Live
Σάββατο 24/4, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΓΟΡΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30!!


ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΜΑΘΗΤΙΚΟ: 5€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 5 €


ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Δισκοπωλείο Giorgio, Στοά Ορφέα
Cafe Αδιέξοδο, Μώλος
Δισκοπωλείο Rock Shop, Βλαχλείδη 7
Πολυχώρος Αγορά, Κάτσαρη 11 & Ανεξαρτησίας (2 είσοδοι)

ΤΗΛ: 26510-79855 & 75912
ΚΙΝ: 6932 580 464

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

"ΜΟΝΟ DYLAN" με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη!

 "Η ιδέα ήταν απλή: μου αρέσει ο DYLAN, παίζω διάσπαρτα τραγούδια DYLAN τόσα χρόνια, ε, γιατί δεν τα μαζεύω όλα σε ένα πρόγραμμα να του κάνω ένα αφιέρωμα;" Μετά από αυτή την σκέψη του Βαγγέλη Μαρκαντώνη, ηγέτη του σχήματος "Ανοιχτή Θάλασσα", ήρθε η απάντηση: μια πανελλαδική περιοδεία η οποία τιτλοφορήθηκε "MONO DYLAN" με τον Βαγγέλη να παίζει και να ερμηνεύει τραγούδια του μεγάλου τραγουδοποιού!
Η "MONO DYLAN" περιοδεία θα πάει παντού μέσα στον Απρίλιο και Μάιο και όλοι εσείς έχετε την ευκαιρία να "ζεσταθείτε" με τη μουσική του αφού ο ίδιος ο DYLAN θα πάει στο Terravibe στις 29 Μάη! Διάσπαρτα μέσα στο δίωρο πρόγραμμα του live αφιερώματος στον DYLAN θα ακουστούν και τραγούδια του Βαγγέλη τα οποία δισκογράφησε με την Aνοιχτή Θάλασσα καθώς και κάποια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά που θα κυλοφορήσει σύντομα, καθώς και κομμάτια Ελλήνων που επηρεάστηκαν φανερά από τον BOB DYLAN!
Βρείτε τη ακουστική ζωντανή περιοδεία του Βαγγέλη Μαρκαντώνη "MONO DYLAN" στα εξής μέρη:



Δευτέρα 19 Απριλίου,Θεσσαλονίκη «Barωδος», Βύρωνος 3,(διαγώνιος ) Τηλ :2310-676589
Τρίτη 20 Απριλίου, Ξάνθη «Nostos Bar», Μαλετσίδου 5 Ξάνθη
Τετάρτη 21 Απριλίου, Αλεξανδρούπολη «Rock n Roll»,πεζόδρομος Σουλίου Αλεξ/πολη
Πέμπτη 22 Απριλίου, Κομοτηνή «Διαδρομή»
Παρασκευή 23 Απριλίου, Καβάλα «Jazz Rock», Φιλελλήνων 9 Καβάλα
Σάββατο 24 Απριλίου, Νιγρίτα Σερρών «Barley Bar» Τηλ.: 23220-25040
Τετάρτη 28 Απριλίου, Κατερίνη «Red», Αγίας Τριάδος 5, Κατερίνη
Πέμπτη 29 Απριλίου, Λαμία «Roots» , Αιόλου 8, Λαμία

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και επιπλέον ημερομηνίες.

Info: www.anixtithalassa.gr
www.myspace.com/anixtithalassa
Facebook: Vagelis Markantonis
www.musicom.gr

-Οργάνωση - παραγωγή: MUSICOM

Οι "BIG 4" έρχονται.........!



To Sonisphere Festival, (ένας νέος θεσμός) σε μία μόνο μέρα, παρουσιάζει τους: Μetallika, Slayer, Megadeth καιAnthrax, για πρώτη φορά στην ιστορία, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στο Terra Vibe Park. 
Lars Ulrich των Metallica σχολιάζει την ιστορική ανακοίνωση:"Ποιος θα το περίμενε, ότι 25 χρόνια μετά το ξεκίνημα της, οι big 4 της thrash metal όχι μόνο ζουν και βασιλεύουν, αλλά τώρα θα παίξουν και μαζί για πρώτη φορά... what a mindfuck! Bring it on". “Ήταν η ώρα να συμβεί κάτι τέτοιο,” λέει ο Kerry King των Slayer “και η ώρα για τους fans να πάρουν επιτέλους αυτό που θέλουν. This is fucking awesome”.
Ο κιθαρίστας των Anthrax, ο 
Scott Ian, συμφωνεί σχολιάζοντας το μέγεθος της ανακοίνωσης. “Ο κόσμος συζητάει από το 1984 για να παίξουν μαζί αυτά τα τέσσερα συγκροτήματα. Αυτό είναι είκοσι έξι χρόνια προσδοκίας!!! Και το θέμα είναι δεν πιστεύω ότι απλώς θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους αλλά θα τις «σμπαραλιάσουμε»!! Καμία άλλη τετράδα συγκροτημάτων με τέτοια επιρροή δεν το έχει κάνει αυτό ποτέ. Φαντάζεστε αν οι Beatles, οι Stones, οι The Who και οι Zeppelin είχαν εμφανιστεί μαζί? Ή οι Sabbath, οι Priest, οι Maiden και οι Motorhead? Εντάξει, μπορεί να τα παραλέω αλλά ως fan, τόσο μεγάλο γεγονός νιώθω ότι είναι.” 

Αυτά τα τέσσερα θρυλικά συγκροτήματα αναδύθηκαν από το υπόγειο thrash κίνημα για να κυριαρχήσουν στον metal κόσμο τη δεκαετία του 1980, πουλώντας εκατομμύρια άλμπουμ και γεμίζοντας στάδια ανά τον κόσμο.
Οι γίγαντες του metal δεν έχουν μοιραστεί ποτέ τη σκηνή παρόλη την απαίτηση του κοινού.
Αλλά στις 24 Ιουνίου 2010, οι Μetallika, Slayer, Megadeth και Anthrax, θα ανέβουν στη σκηνή του Terra Vibe Park, για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα των headbangers της Ελλάδας.

Έχοντας βραβευτεί ως το “Καλύτερο Νέο Φεστιβάλ” στα UK Festival Awards 2009 το Sonisphere Festival προχωράει δυνατά με την ανακοίνωση του line up του και στην Ελλάδα το 2010.

Το Sonisphere του 2009, μέτρησε τη συμμετοχή 300.000 fans σε έξι φεστιβάλ της ηπείρου, στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, και τη Βρετανία.
Επιδεικνύοντας ένα line-up που κάλυπτε πραγματικά ένα ευρύ φάσμα της ροκ μουσικής σκηνής, οι Metallica ως πρώτο όνομα, οδήγησαν μια πολυποίκιλτη συλλογή από συγκροτήματα, από χώρα σε χώρα συμπεριλαμβανομένων των Slipknot, Lamb Of God, Anthrax, Linkin Park, The Prodigy, The Hives και πολλούς άλλους, κάνοντας έτσι την εναρκτήρια περιοδεία τρομερά επιτυχημένη.

Το 2010 το Sonisphere επεκτείνεται στην Ελλάδα και σε δέκα ακόμα χώρες. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το:
www.sonispherefestivals.com 

Οι RAMMSTEIN στην Ελλάδα!!!!


Οι Rammstein ένα από τα πιο συζητημένα συγκροτήματα της δεκαετίας.
Πρόσθεσαν την Ελλάδα στο πρόγραμμα της παγκόσμιας περιοδείας τους και έρχονται στο Terravibe Park τη Δευτέρα 28 Ιουνίου για να μας «βάλουν φωτιά»!!!!!


Πέρα από τη μουσική του το συγκρότημα από το Βερολίνο είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά live show που κόβουν την ανάσα. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις συνδυάζουν τη μουσική με θεατρικά κοστούμια, light show και… πολλά πυροτεχνήματα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η σκηνή του Terravibe Park θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να φιλοξενεί εκατοντάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, δημιουργίες επαγγελματιών πυροτεχνουργών. Ο τραγουδιστής του group, Till Lindemann, είναι πλέον διπλωματούχος πυροτεχνουργός και καταβροχθίζει πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια ολόκληρων τραγουδιών. Ο φωτισμός των show τους είναι εντυπωσιακός και έχει τη σφραγίδα του ειδικού light designer, Gert Hof, γνωστού στην Ελλάδα για την επιμέλεια του φωτιστικού show του Παρθενώνα, στην αλλαγή της χιλιετίας.
Ηχητικά οι Rammstein κινούνται σε ένα δικό τους στυλ με στοιχεία από heavy metal, hard rock, electronica και grunge μουσική με επιρροές από punk rock, pop music & gothic rock. Δημιουργήθηκαν το 1994 στο Βερολίνο και οι στίχοι των τραγουδιών τους, είναι προκλητικοί, γεμάτοι λογοπαίγνια, είναι γραμμένοι στα Γερμανικά. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από τις 2 Μαρτίου. Τα πρώτα 1000 εισιτήρια κοστίζουν 35 Ευρώ (δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν εξαντλήθηκαν) ενώ τα επόμενα 1000 εισιτήρια θα κοστίζουν 45 Ευρώ. Μετά την εξάντληση αυτών των πρώτων 2000 εισιτηρίων η τιμή γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 55 Ευρώ.
Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 75 Ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο Ticket House Αθήνας, Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς (τηλ: 210.3608366), στο Ticket House Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως 102 (τηλ: 2310.264880) και online στα www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr. Σημειώνουμε ότι για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου (αυτό ας το αφήσουμε ασχολίαστο).

63.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στον εναέριο χώρο της Ευρώπης!!!!!


Σχεδόν 63.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στον εναέριο χώρο της Ευρώπης, από την Πέμπτη, λόγω της διέλευσης του νέφους τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροπλοΐας (Eurocontrol).

   

 
Σχεδόν 20.OOO πτήσεις ακυρώθηκαν μόνο σήμερα Κυριακή, αναφέρεται σε μια πρώτη καταμέτρηση που έγινε από τον Οργανισμό το μεσημέρι.


Ο Eurocontrol διαχειρίζεται όλα τα σχέδια πτήσης των αεροσκαφών στον εναέριο χώρο των 38 ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


"Σε μια κανονική Κυριακή, καταγράφονται σχεδόν 24.000 κινήσεις (πτήσεις αεροσκαφών). Στο τέλος της ημέρας, είχαμε μόνο 4000 κινήσεις", διευκρινίζει ο Οργανισμός.

[ΠΗΓΗ: newstime.gr]

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Καλουτά



Η ηθοποιός Άννα Καλουτά άφησε την τελευταία της πνοή χθες 17 Απριλίου, σε ηλικία 92 έτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918, αποφοίτησε από την Ιόνιο Σχολή Θηλέων και έκανε σπουδές πιάνου.
Αφοσιώθηκε στο θέατρο, ενώ ασχολήθηκε με τη χορογραφία, τη σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική διεύθυνση.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο σε ηλικία 4 ετών, ένα έργο πρόζας, που ανέβηκε από το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη.
Η Άννα Καλουτά μαζί με την αδερφή της Μαρία τα γνωστά «Καλουτάκια».
Είχε συμμετάσχει σε αρκετές επιθεωρήσεις και οπερέτες, όπως «Γλυκειά Νανά», «Διαβολόπαιδο», «Βαφτιστικός» , «Μοντέρνα κορίτσια» κ.ά. του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Απάχηδες των Αθηνών», «Οι περιατές» του Ν. Χατζηαποστόλου, αλλά και σε μουσικές κωμωδίες «Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά» των Γιανουκάκη – Ριτσιάρδη, σε ηθογραφίες όπως «Το Φυντανάκι» του Χόρν, σε πρόζα  «Το πανηγύρι» του Χόρν, σε κωμειδύλλια «Αγαπητικός της βοσκοπούλας», «Γκόλφω» και πολλά άλλα.
Εμφανίστηκε σε 14 ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, ενώ με την αδερφή της ηχογράφησαν πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για 15 χρόνια έκανε περιοδείες στην Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Αφρική και Ν. Ζηλανδία, ενώ εμφανίστηκε στο «Salle de Gaveau» στο Παρίσι 1950, στο «Κάρνεγκυ Χωλ» στη Νέα Υόρκη το 1954 κ.α.
Επίσης, η Άννα Καλουτά εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.
Υπήρξε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και είχε τιμηθεί με πολλά διπλώματα ελληνικών πρεσβειών για τις περιοδείες τις.

[ΠΗΓΗ: i-live.gr]

Συνέντευξη του Θάνου Ανεστόπουλου (πρώην τραγουδιστή των "Δ.Κ")


Θα ήθελες να μας πεις κάποια από τα σχέδια για το μέλλον σου; Ήδη σε έχουμε δει να συνεργάζεσαι με καινούργιους μουσικούς (Νίκος Πλάτανος , Νίκος Γιούσεφ) στην παράσταση «οι ποιητές γυμνοί τραγουδούν»
.
Προτού φτάσουμε σε αυτό, μετά από πολλά χρόνια, 19,20 χρόνια μέσα από μια μπάντα , μέσα από μια παρέα φίλων τα έφερε έτσι ο καιρός  ώστε πήρε ο καθένας τον δρόμο του. Στην ουσία προσπάθησα να επιλέξω πραγματικά έναν μοναχικό δρόμο. Θα μπορούσε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτό. Μέσα από διάφορες συνθήκες πίστεψα ότι θα ήταν ανούσιο να συνεχιστεί να υπάρχει μια παρέα ανθρώπων η οποία ότι είχε να δώσει για εμένα το είχε δώσει. Και θεωρώ ότι είναι πολύ όμορφο κάποια πράγματα να κλείνουν μερικές φορές στην ακμή τους και στην συγκεκριμένη περίπτωση παραδίδοντας έναν καινούργιο δίσκο, την έκτη δουλεία μας. Είναι ένας μοναχικός δρόμος αλλά είναι και ένας όμορφος δρόμος. Όταν λέω μοναχικός το βάζω σε εισαγωγικά γιατί όλοι οι άνθρωποι είμαστε όντα οι οποίοι χρειαζόμαστε για να δημιουργούμε: την συντροφικότητα,  την ανταλλαγή, την επικοινωνία και νιώθω ότι αυτή την στιγμή στην ζωή μου μια και με ρωτάς για μένα πέρα από όλα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν με ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναμετρηθώ με αυτήν την πρόκληση  που λέγεται καινούργια αρχή, γιατί πάντα είναι μια καινούργια αρχή. Στο επίπεδο της δημιουργίας, στην μουσική νιώθω ότι δεν κατέβηκα ποτέ από την σκηνή αλλά θέλω να προσπαθήσω να κατέβω εγώ χαμηλότερα. Να δουλέψω με το εγώ μου σε εισαγωγικά και χωρίς εισαγωγικά. Να δουλέψω αρκετά. Είναι καιρός για αυτοκριτική, είναι καιρός για προσπάθεια, να μην ξεχνάμε πράγματα από το παρελθόν  να θυμηθώ πάλι της αφετηρίες κ της αρχές, πως ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι. Χωρίς καμιά πρόθεση να δω τους λόγους που τέλειωσε ακόμα. Γιατί αυτή την στιγμή πραγματικά έχω μπει σε μια πολύ ωραία προσπάθεια που είναι δύσκολη αλλά πιστεύω ότι θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα τα οποία δεν με ενδιαφέρει αν είναι σύντομα. Όσο χρειαστεί. Μέσα από αυτό το πλαίσιο και από αυτόν τον τρόπο σκέψης γνώρισα και γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους μουσικούς που είτε έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, είτε έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση, είτε προερχόμαστε από διαφορετικούς μουσικούς τόπους η ανταλλαγή ισχύει. Και έτσι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα καταφέραμε και ανεβάσαμε πχ και εδώ στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη στης αρχές του καλοκαιριού μια μουσική παράσταση με τον τίτλο «οι ποιητές γυμνοί τραγουδούν» με μελοποιημένα ποιήματα μέσα από μια άλλη οπτική. Για μένα πήγε καλά από την άποψη ότι προσπάθησα να μην παροπλιστώ, αλλά μέχρι εκεί. Όλο αυτό το πράγμα μπορώ να το ταξιδέψω λίγο ακόμα καιρό μέχρι κάπου να καταλήξει αλλά στο βάθος του μυαλού μου είναι η συγκρότηση όλον αυτόν τον μουσικών που υπήρξαν και υπάρχουν στο κεφάλι μου να κοιτάξω να δω με ποιο καινούργιο τρόπο θα της μπολιάσω και να βγουν σε κάτι ζωντανό. Έχω σχέδια για το μέλλον και δισκογραφικά και σαν ζωντανές παρουσίες σε διάφορες σκηνές αλλά θέλει δουλειά. Με ενδιαφέρει να συγκεντρωθώ στο κεφάλαιο της δουλειάς. Αυτό είναι το μικρό σύμπαν που προσπαθώ να φτιάξω αυτήν την εποχή και δεν το πιέζω πολύ.
.
Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε και σε κάποια άλλη μορφή τέχνης. Υποψιασμένος από τα σχέδια στο artwork, της μουσικές για το θεατρικό δις Τζούλια, ή μουσικές για κινηματογράφο όπως το όταν ο χρόνος πέφτει πάνω σε τοίχο που ήταν μέρος μιας ταινίας μικρού μήκους .υπάρχει και κάτι τέτοιο στα σχέδια σου;
Γίνονται όλα αυτά, το ένα επηρεάζει το άλλο. Όλο το καλοκαίρι αφοσιώθηκα, έδωσα βάρος στο να ασχοληθώ ας πούμε με την ζωγραφική. Σιγά σιγά σου γεννιούνται ιδέες μέσα από κάποια θέματα που ζωγραφίζεις και γεννιέται ένα στιχάκι. Πιάνεις την κιθάρα σου πας στο πιάνο συνθέτεις μια ιδέα.  Παράλληλα  ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί στην ζωή του να παίρνει χρόνο από την καθημερινότητα του να την κάνει κάτι δημιουργικό είναι η μεγαλύτερη άσκηση. Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε τόσο ασφυκτικούς χρόνους που έχουν ξεχάσει την σημασία και τον λόγο που υπάρχουν. Η σημασία είναι να μην ξεχνάμε ότι είμαστε πρωτίστως άνθρωποι οι οποίοι πέρα από αυτό που είπα προηγουμένως , ότι είμαστε κοινωνικά όντα,  χρειαζόμαστε την επικοινωνία. Ξεχνάμε να κοινωνήσουμε και να επικοινωνήσουμε  με τον ίδιο μας τον εαυτό. Και αυτές οι ασκήσεις είναι πραγματικά αναγκαίες τελικά. Να θυμούμαστε ότι πρέπει να αφιερώνουμε κάποιο χρόνο στην ψυχή μας γιατί όλα αυτά έχουν να κάνουν με την ψυχή μας και το πνεύμα μας. Θέλω να προσπαθήσω να δώσω ποιο πολύ βάρος στο κεφάλαιο πνευματικότητα. Ένιωσα το τελευταίο καιρό τα τελευταία χρόνια ότι αυτό το είχα χάσει και δεν έκανε τίποτα και δεν διόρθωνε καθόλου, πάρα με στήριζε έστω και σαν πατερίτσα, το κεφάλαιο ότι υπάρχω σε μια παρέα ανθρώπων και δημιουργούμε κάποια τραγούδια, μουσικές. Και όταν λέω κάποια, γιατί για κάποιους μπορεί να ήταν σημαντικά για κάποιους ασήμαντα εγώ δεν μπαίνω σε αυτό αλλά το πνευματικό το μέρος είχε βγει πολύ απ’ έξω. Τουλάχιστον εγώ, να μιλώ για τον εαυτό μου αυτή την στιγμή. Είδα τον εαυτό μου πραγματικά να έχει ξεφύγει από τον αρχικό στόχο. Που είχα πραγματικά να φτάσω σε ένα σημείο να νιώθω ότι έχω κάνει προσπάθεια στην ζωή μου να γίνω ποιο άρτιος ποιο καλός να έχω να αποκτήσω μια αυτογνωσία για μένα για τους ανθρώπους. Μέσα από της ουσίες, και συγκεκριμένα μια ουσία ,του αλκοόλ. Έφτασα σε σημείο να παρανοήσω. Έφτασα με απλά λόγια να είμαι μεταξύ του φανταστικού και του αληθινού. Πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας για την ίδια την μπάντα, για το ποιοι είμαστε, που πάμε  και σε όλα αυτά δεν είχα δώσει βάση τα τελευταία χρόνια. Δεν είχα ενισχύσει με αυτοπεποίθηση με δύναμη. Που να την βρεις την αυτοπεποίθηση όταν είσαι κυριευμένος από άλλα πράγματα. Να πεις ότι φτιάχνεις όμορφα πράγματα. Δεν μου κατέβαινε μια ιδέα, ένα ωραίο τραγούδι τόσο εύκολα όπως πολύ παλιότερα. Δεν επικοινωνούσα με τον κόσμο. Το επικοινωνιακό του live. Είχα κλειστεί σε ένα κόσμο στον οποίο λόγο έδινα στο αλκοόλ. Πέρα από την μυθοποίηση που του είχα  προσδώσει. Πιστεύω δηλαδή ότι η απόφαση μου να συνεχίσω σε έναν μοναχικό δρόμο ή τουλάχιστον να σταματήσω από αυτή την πορεία, ήταν παράλληλη για μια πορεία με μια απόφαση που πήρα για την δικιά μου την προσωπική υγεία και πνευματική και σωματική. Σε αυτό το διάστημα που απέχω από όλο αυτόν τον διάολο, λίγο καιρό, ήδη νιώθω αρκετά ποιο δημιουργικός χωρίς στην πράξη να το έχω αποδείξει ακόμα, αλλά το σημαντικό, νιώθω αρκετά ποιο ικανός να βάλω σε μια σειρά της σκέψεις μου, να γίνω λιγότερο χαοτικός στον λόγο μου και να αρχίσω πραγματικά αυτή την επίπονη και δύσκολη προσπάθεια  που είναι μπροστά μου και πραγματικά μου φαίνεται ανήφορος, ανηφόρα μεγάλη και να κάνω επιτέλους μια μεγάλη αυτοκριτική. Ξέρω ότι στο βάθος του τούνελ υπάρχει πάντα η ελπίδα, το μόνο που ξέρω καλά για πρώτη φορά στην ζωή μου είναι ότι δεν είμαι ικανός να συμβουλέψω κανέναν για τίποτα κάτι που έκανα διαρκώς τα προηγούμενα χρόνια είτε σε συνεντεύξεις είτε σε συζητήσεις μεταξύ μας με τα παιδιά. Είχα πάντα την εντύπωση ότι  ξέρω, ότι  γνωρίζω, ότι έχω τον πρώτο λόγο, ότι μπορούσα και είχα την ικανότητα να συμβουλεύω. Ξεχνώντας να συμβουλεύομαι. Αλλά δεν γινόταν αυτό το πράγμα. Ένιωσα λοιπόν ότι για να ξανά-αγγίξω όχι την αγνότητα την πρότερη όταν ήμουν νέος όταν πρωτο-ξεκίνησα με πολύ αγάπη για την μουσική αλλά να ξαναβρώ ένα κομμάτι από αυτήν την χαμένη αθωότητα και την αγνότητα. Ξέρω πως δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ, αλλά να ξανα-θυμηθώ την αγνότητα ίσως μπορέσω να τα καταφέρω και αν τα καταφέρω πιστεύω ότι  θα ξεχειλίσουν πολύ όχι όμορφες η άσχημες μουσικές. Αληθινές μουσικές. Μέσα από την ψυχή μου. Αυτό προσπαθώ να επαναπροσδιορίσω την σχέση μου με την ψυχή μου.
.
Από την προηγούμενη φορά που σε συνάντησα  η εντύπωση που μου έμεινε είναι ότι κάτι έχει αλλάξει. Προς το καλύτερο, το ποιο δημιουργικό. Πριν μιλήσουμε η εικόνα που είχα δημιουργήσει ήταν μέσο της σκηνής, από τα live.
Κοίταξε πολλές φορές ξεγελά αυτό, και όταν είσαι μέσα σε ένα πρόβλημα. Γενικά στην ροκ μυθολογία και το λέει και η έννοια τα παιδιά είναι πολύ εύκολο να πλαστούν. Είναι σαν ζυμάρια. Με το τι θα δώσεις ,τι πρότυπο θα περάσεις και τι θα προβάλεις πραγματικά. Καμιά φορά εσύ ο ίδιος που λογίζεσαι έως πρότυπο ή προβάλεις κάποια πράγματα από σένα την πατάς. Γίνεσαι εσύ ο ίδιος το θύμα. Μπορεί ας πούμε ο εαυτός σου να αρχίζει να γαλιφιάζεται από εσένα τον ίδιο και να πεις οκ, μου αρέσει που είμαι χοντρός, καταστροφικός, αλκοολικός , ματώνομαι με τα γυαλιά πάνω στην σκηνή και που και που θα γράψω  και ένα τραγουδάκι και θα πω βάλτε φωτιά στην πόλη και όταν πηγαίνεις σπίτι σου να είσαι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να φτύνεις το αίμα  έξω από την πόρτα του σπιτιού ,να βγάζεις τον ζελέ, να βάζεις της κόκκινες πιτζάμες  σου να ξαπλώνεις και το πρωί να λες καφέ. Η πραγματικότητα πως θα την προσφέρεις έχει να κάνει με το ποσό πραγματικότητα είσαι όταν ανεβαίνει κάποιος στην σκηνή είτε είναι θεατράνθρωπος είτε είναι μουσικάνθρωπος και πόσο παραμένει το ίδιο έξω από την σκηνή. Εγώ μέχρι πρόσφατα έλεγα ότι όταν ανεβαίνει κάποιος στην σκηνή κάτι γίνεται. Ένα μαγικό κλικ, αλλάζεις για να υπηρετήσεις ένα σόου, μια παράσταση. Για να μου κάνει καλό κάτι από δω και πέρα στην ζωή μου θα πρέπει έντιμα να είναι αληθινό και έξω και μέσα. Αυτό που είπες λοιπόν προηγουμένως ότι είναι η δεύτερη φορά που με είδες απ’ έξω και φαίνεσαι πολύ καλύτερα απ έξω … καταρχήν είχες την απόσταση, κατά δεύτερον μπορεί να είναι πλασματικό αυτό που βλέπεις  για την συνέντευξη τώρα, εγώ ξέρω και εγώ δεν ξέρω τι ήμουν τι είμαι και τι μπορεί να είμαι μεθαύριο. Αλλά πιστεύω τελικά ότι από πού θα γνωρίσουμε αν κάποιος λέει την αλήθεια; Στην περίπτωση την δικιά μας είναι από την κατάθεση ψυχής. Από τα γεννήματα της ψυχής και ποια είναι αυτά; Η μουσικές τα τραγούδια οι στίχοι. Αν γράψω αυτή την στιγμή έναν στοίχο για  το πώς είναι να γεννάς ένα παιδί ε, δεν ξέρω και ας σου γράψω τον ωραιότερο στοίχο, δεν είναι αληθινό γιατί δεν το έχω. Δεν είχα ποτέ και δεν θα το έχω ποτέ στην ζωή μου. Αν όμως πρέπει να γράψω ένα τραγούδι πως είναι να έχεις να πιεις πέντε μήνες; Τι σου βγάζει αυτό;  Τι σου έχει προσφέρει; Τι σε έχει κάνει να σκεφτείς; Τι συνήθειες σου έχει αλλάξει; Ποιον τρόπο σκέψης σε κάνει να αγγίξεις; Μπορώ να γράψω ποιο κοντά και ποιο αληθινά. Αυτό είχα χάσει όλο αυτό τον καιρό. Ζούσα μέσα σε ένα παραλήρημα και έκατσα και έκανα το έγκλημα και είμαι τόσο κατηγορηματικός σε αυτό, το έγκλημα να γράφω πράγματα τα οποία πίστευα μετά ότι είμαι αυτά τα πράγματα.
.
Δηλαδή από το να κάνεις καταγραφή από την ζωή σου στους στίχους….
Πίστευα ότι είμαι αυτά τα πράγματα. Θέλω να κάνω καταγραφή και αυτό πιστεύω σιγά σιγά να γίνει. Μακάρι να γίνει, το εύχομαι. Μακάρι να καταγράψω αληθινά, άμα είναι να βγουν και κάποια πράγματα ας βγουν. Είτε ζωγραφική  είτε… δεν με ενδιαφέρει πλέον.  Το ωραίο τραγούδι. Με ενδιαφέρει η ωραία ομολογία, η αληθινή εξομολόγηση ψυχής και πίστεψε με το λέω σε σένα για να το ακούω και εγώ.  Είναι πολύ επίπονο, έχει πολύ πόνο. παίρνω την ευθύνη αυτή τη στιγμή  μόνο ενός πράγματος, την ευθύνη που μου αναλογεί. Για όλα όσα  πραγματικά έκανα και ήμουν εγώ. Γιατί κάποτε έλεγα για όλα αυτά που έκανα αλλά δεν ήμουν εγώ. Αυτό είναι το κεφάλαιο της προσπάθειας μου να  μπω σε έναν δρόμο καινούργιο, μια νέα αρχή που είναι και δεν είναι μοναχικός. Αλλά θέλω πραγματικά να παροπλίσω καλά αυτήν την νέα αρχή για να μην ξανακάνω λάθη του παρελθόντος. Αλλά είμαι έτοιμος να κάνω κ πολλά ακόμα.
.
Υπάρχει όμως μια ειδωλοποίηση στο πρόσωπο σου από το κοινό τον «κρίνων» που δεν ξέρω αν θα μπορέσει να δεχτεί εύκολα την αλλαγή, ούτε την διάλυση τον κρίνων, διάβασα και κάποιες ακραίες αντιδράσεις …νομίζω ότι ίσως είναι και λίγο θυμωμένοι μαζί σου.
Πλέον έχω αρχίσει να σκέπτομαι όχι τόσο πολύ αυτό που έγινε, από την μια έχασκα λίγο , τα εν οίκω μη εν δήμο και από την άλλη έφτασα σε ένα σημείο και εγώ και τα παιδιά να δημοσιοποιήσουμε κάποια πράγματα που συνέβησαν. Δεν θα συνεχίσω εγώ να ρίξω λάδι στην φωτιά σε όλο αυτό το θέμα γιατί αρκετά με όλο αυτό, γι αυτό και σου μιλώ και για μένα τόση ώρα, θέλω να πω ώμος όσο αναφορά την ειδωλοποίηση και τα πρότυπα, όλο αυτό που μπορεί να υποστεί μια ομάδα ανθρώπων που ακολουθεί ίσως φανατικά μια μπάντα έναν καλλιτέχνη, μην νομίζεις ότι είναι όλος ο κόσμος έτσι. Μην νομίζεις ότι όλο τον κόσμο τον ενδιαφέρει το βιοποριστικό του η καθημερινότητα ασχολείται με την διάλυση  μιας μπάντας κουτσομπολίστικα ή όχι. Πιστεύω ότι και εμείς έχουμε της ευθύνες μας, όλα τα παιδιά στην μπάντα που αφήσαμε όλο αυτό το πράγμα να δημοσιοποιηθεί, ίσως ήταν καλύτερη η σιωπή με ένα απλό σας ευχαριστούμε αλλά ήρθε η ώρα να πούμε γεια. Εγώ ένιωσα εκείνη την στιγμή ότι  σύρθηκα, θίχτηκα,  πιέστηκα,  από τους ίδιους τους ανθρώπους που μου λες, τους 100 τους 200 να απαντήσω είτε έκανα σωστά είτε έκανα  λάθος αυτή την στιγμή πιστεύω ότι θα πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα όλοι, χωρίς να είναι καν συμβουλευτικό.  Ότι δεν πρέπει να παίρνουμε πολύ σοβαρά τους εαυτούς μας αλλά πρέπει να παίρνουμε πολύ σοβαρά το έργο του κάθε ανθρώπου. Δεν είναι ούτε δικό μου ούτε δικό σου ούτε τον παιδιών από την μπάντα. Κανενός από μας τους 5 τους ανθρώπους δεν είναι πλέον. Ανήκει στην ιστορία, αν ήταν βιβλίο στης βιβλιοθήκες, ανήκει στης δισκοθήκες για της επερχόμενες γενιές, όμως πάντα δεν ήμασταν δεν είμαστε και δεν θα ήμαστε ποτέ τίποτα σοβαρό. Για μένα η σπουδαιότητα είναι η μάχη για τον πνευματικό μας κόσμο και η καθημερινή πρακτική μάχη για τον βιοπορισμό του ποιο απλού ανθρώπου διπλά μας. Είμαι υπέρ του πρότυπου είμαι κατά της ειδωλοποίησης του ειδώλου, δεν θα καθόμουν να πιω έναν καφέ με έναν άνθρωπο που θα με ρωτούσε συνέχεια να μάθει περεταίρω πράγματα  για της διαπροσωπικές σχέσεις 2,3 ανθρώπων καλλιτεχνών. Θα καθόμουν με έναν άνθρωπο που θα με ρωτούσε  πραγματικά τι ήθελα αν πω εγώ ή ο άλλος σε  κάποιο συγκεκριμένο στοίχο γιατί δεν καταλαβαίνω ή  το βλέπω σαν αλληγορία ή μου κάνει καλό η κακό. Γι αυτό είμαστε εδώ , και γι αυτό όσοι από μας θέλουμε συνεχίζουμε. Όλα αυτά τα κάνει ο καθένας για τον εαυτό του. Ότι κάνουμε το κάνουμε για τον εαυτό μας . Ακόμα και να είμαστε σε μια μπάντα σε μια ομάδα, μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να παίρνουμε, να ρουφάμε την ιστορία του καθενός της γνώσης . Το γαμώτο του το ωραίο του , το όμορφο αλλά να παίρνουμε και αυτά που προβάλλονται κ  βρίσκουμε ότι τα κοιμίζουν με μας…. το λέω χωρίς καμιά σκέψη ατομικισμού.
.
Τα σχεδία σου για τον χειμώνα ; Κάποια live;
Θα υπάρξουν κάποια live, σκέπτομαι να υπάρξουν σε 2 σχεδία παράλληλα. Σίγουρα κάποια μελλοντική δισκογραφική δουλειά και παράλληλα ίσως αυτή η μουσική παράσταση να καταγράφει γιατί πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να ηχογραφηθεί  και να μείνει. Στα πλαίσια αυτής της ηχογράφησης αν και όποτε επιτευχτεί θα γίνουν κάποιες συναυλίες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Υπάρχει όρεξη υπάρχει δύναμη, δεν κατέβηκα από την σκηνή εδώ και 20 χρόνια, θέλω να κατέβω λίγο από το εγώ μου και πραγματικά κάνω κάποια προσπάθεια.  Μπορεί να γίνω και ζωγράφος.
.
Τα 5 καλυτέρα συγκροτήματα  ή καλλιτέχνες
Ένας καλλιτέχνης που με μεγάλωσε είναι o David bowie , Nick cave , Marian Faithful, Χατζιδάκις και οι Diary Of Dreams.
.
Τα 5 καλύτερα album.
Tindersticks – tindersticks
Στέρεο νόβα – Στέρεο Νόβα
Joy division – love will tears us apart
Nick cave – The Sorrowful Wife
Nina Simone – οποιοδήποτε άλμπουμ
.
Ταινιες
Κουρδιστο πορτοκαλι – Stanley Kubrick•
Requiem for a dream – Darren Aronofsky
Ο Πολίτης Κέιν του Όρσον Γουέλς
Χορευοντας Στο Σκοταδι -   Lars von Trier
Τα κουρελια τραγουδανε ακομα -  Νικος Νικολαϊδης

[ΠΗΓΗ: rockap.gr]